Over Chantal

 

Het is mijn missie om naast je te staan en je te begeleiden op jouw weg naar een gezonde en liefdevolle relatie met voeding en bovenal met jezelf. Zo kan jij leven in vrijheid. Ik ben het levende bewijs dat het kan. Afrekenen met je eetprobleem, angsten en laag zelfbeeld. Op weg naar een nieuwe start waarin jij voelt: ik ben Kwetsbaar Mooi.
Ik ben ervan overtuigd dat jij dat ook kunt bereiken!

De keuze mezelf en mijn leven te veranderen

Ik ben 42 jaar en woon samen met mijn lieve man Rob en onze twee geweldige zoons Sem en Tijn in Amersfoort. Ik heb jarenlang in loondienst gewerkt in verschillende (leidinggevende) secretariële functies in voornamelijk de zorg. Daarnaast heb ik al tientallen jaren de droom om als ervaringsdeskundige mensen te begeleiden op de weg naar herstel van hun verstoorde relatie met voeding en zichzelf. Een proces dat soms spannend is, en zeker ook heel waardevol omdat het vaak levensveranderend kan zijn. Heel lang heb ik erin geloofd dat dit voor mij niet was weggelegd of niet het juiste moment was en hield dat ook bewust zo in stand.

Als kind ben ik opgegroeid in een gezin met een vader, moeder en een 11 maanden jongere broer. Mijn ouders en ik hadden een oppervlakkige band. Praten over koetjes en kalfjes was oké. Op emoties en gevoelens rustte een taboe. Ik hoef je niet uit te leggen dat ik behoefte had aan liefde en geborgenheid. Mijn vader was eigenlijk altijd weg van huis voor zijn werk. Als hij thuis was, was hij bepalend in alles. Mijn moeder was er fysiek wel maar mentaal en emotioneel niet. En als mijn vader thuis was, werd ook haar leven bepaald door hem. Ik had veel ruzie met mijn ouders, met name met mijn vader, omdat ik me verzette tegen hun manier van opvoeden en de normen en waarden die zij erop na hielden.

Totdat het 2005 was en mijn vader een hersenbloeding kreeg waarna hij in 2007 overleed. Deze periode heeft een enorme invloed op mijn leven gehad. In de jaren die daarop volgden heb ik vooral veel zorg voor mijn moeder gedragen. Ook ben ik me steeds meer gaan realiseren dat ik alles uit mijn leven wil en ga halen. Mijn perfectionisme heeft me hierin nog een tijdlang in de weg gestaan. Daardoor voelde ik me overvallen door een burn-out.

Deze heeft me doen realiseren dat het me heel veel energie koste het leven te leiden zoals ik dat deed. Vooral leven op de automatische piloot waarbij ik altijd een deel van mezelf achterliet. Leven vanuit mijn potentie is iets wat ik niet kende. De laatste jaren ontstond een steeds sterkere wens om mijn droom uit te laten komen en mijn hart achterna te gaan, mezelf te ontwikkelen en mijn kwetsbare mooie kant helemaal in te zetten in mijn werk.

Met Kwetsbaar Mooi heb ik dit bereikt: mijn praktijk waarin ik naast je sta en je help bij het verkrijgen van inzichten, kennis en zelfliefde om je ontwikkelde patronen en je verstoorde relatie met voeding, en bovenal die met jezelf, te herstellen.

Ik voel heel sterk dat de dingen die mij zijn overkomen in het leven ervoor hebben gezorgd dat ik nu van échte betekenis mag zijn voor anderen. Hierdoor voel ik een intense stimulans, bijna een urgentie, om jou te laten zien en vooral voelen dat ook jij alles kan bereiken wat je maar wilt. Waar een wil is, is altijd een weg! Waar je ook vandaan komt en wat je ook meegemaakt hebt. Dit begint met het maken van een keuze. Een keuze om te kiezen voor jezelf. Dat maakt jou kwetsbaar mooi…

Als je me echt goed zou kennen, dan weet je dat…
N

ik geboren ben in Zeeland, mijn man in Groningen en we in het midden van het land gestrand zijn. Samen met onze twee zoons, twee katten én een konijn.

N

ik een grote liefde heb voor pioenrozen. In mijn blog lees je er alles over.

N

mijn belangrijkste waarden zijn: open en eerlijk, liefdevol en zorgzaam, respectvol en integer, vertrouwen, verbinding en vrijheid.

N

ik ben dol op reizen, wandelen, de natuur, chocolade, mijn man Rob en onze zoons Sem en Tijn.

N

ik het heerlijk vind om urenlang in de keuken te staan en de lekkerste recepten en meest uitgebreide maaltijden te maken. Het liefst voor familie en vrienden.

N

ik heel graag op vakantie ga naar Oostenrijk. De bergen, de berglucht, alleen de gedachten eraan al…

Dit is waar Kwetsbaar Mooi voor staat

___________

Ik ben professioneel coach en ervaringsdeskundig.

Ik geloof in ‘waar een wil is, is een weg’. Zelf heb ik ook de ‘wil’ gehad en de ‘weg’ bewandeld van een eetstoornis en burn-out naar een kwetsbaar mooi leven. Dit is geen makkelijke weg. Wel dé weg die jou uiteindelijk rust en vrijheid brengt.

Mijn begeleiding is maatwerk. Ik kijk op een andere manier naar voedingsgedrag. Ik weet uit ervaring en het is wetenschappelijk bewezen dat het niet werkt om te focussen op afvallen en gezonde voeding. Het gaat mij er vooral om dat ik de sleutel tot jouw verstoorde relatie met voeding en jezelf te weten kom zodat we samen kunnen zoeken naar passende oplossingen. Oplossingen die werken voor jou.

In de werkwijze van mijn coaching staat mijn eigen ervaring (lees hier mijn verhaal) ook centraal. De jarenlange strijd die ik had met de verstoorde relatie met voeding, en vooral met mezelf, heeft ervoor gezorgd dat ik de wil kreeg om hier vanaf te komen en koos voor een leven in vrijheid. Zonder alle nare gedachten, stemmetjes en regels. Deze veranderde mindset heeft ervoor gezorgd dat ik weer kon leven in plaats van overleven.

Ik coach jou dan ook graag op mindset en het herschrijven van het verhaal dat je jezelf vertelt. Dat doe ik vanuit mijn kwetsbaarheid, persoonlijk, betrokken, warm, luchtig en ik raak de kern.

Ik zie, hoor en voel jou als mens

__________

Ik weet wat je voelt en doormaakt. Hierdoor bewandel je de weg naar persoonlijke vrijheid niet alleen met de juiste theoretische kennis maar ook met een partner op emotioneel niveau.

Ik heb altijd de belemmerende overtuigingen gehad ‘ik doe er niet doe’, ‘ik moet het alleen doen’ en ‘ik mag niet falen’. Nu weet ik dat dit absoluut onzin is. Alleen had ik nooit door dat ik deze zinnen standaard tegen mezelf zei. Het ging als vanzelf. Het hield me wel tegen in het zoeken van hulp, kiezen voor mezelf en leven vanuit mijn hart. Gelukkig ben ik tot de juiste inzichten gekomen op de juiste momenten. En daarbij help ik jou nu ook heel graag. Op weg naar een kwetsbaar mooi leven.

Zowel in mijn persoonlijke begeleiding als het online programma help ik diepe zelfinzichten te creëren en inzicht in patronen. Ik geef je handvatten, technieken en inzicht in jezelf om een leven te leiden zonder belemmeringen. Ik zet jou in het midden, waar een relatie met voeding en jezelf voor iedereen anders is.

Hierbij zet ik mijn kennis, ervaring en werkwijze in:
– NLP
– mindfulness
– systemisch werken
– RET
– cognitieve gedragstherapie
– gewichtsconsulent
– 10 jaar coachervaring
– eetproblematiek en eetstoornis ervaringskennis
– burn-out ervaringskennis

Zullen we de weg samen bewandelen?

Ik word enorm gelukkig van coachen. Van de stappen die jullie zetten, ervoor te gaan om die kwetsbaar mooie persoon te zien en voor niets minder dan dat te gaan.

testimonials

Gelukkige woorden

__________

Ik ervaar de coachsessies bij Chantal als heel prettig. Chantal heeft mij belangrijke inzichten gegeven en ik vind het fijn dat ik daarmee aan de slag kan gaan. Samen met Chantal. 

Elke coachsessie weer vind ik jouw manier van vragen stellen fijn. Ik vind het ook bijzonder hoe Chantal tot de kern weet door te dringen waar dat tot nu toe bij alle gesprekken die ik bij hulpverleners heb gehad niet is gebeurd.

Wilma Vaes

Bij Chantal voelde ik me gelijk op mijn gemak. Ik moet me veilig voelen om mezelf te geven en met Chantal voelde het gelijk vertrouwd en fijn en kon ik mezelf zijn. Ze luistert actief naar je en geeft je het idee dat het oké is.

Toen ik begon bij Chantal worstelde ik met mijn gewicht. Ik wist eigenlijk best wel wat een goed eetpatroon was maar als ik niet lekker in mijn vel zat, mocht ik van mezelf snoepen omdat ik mezelf zielig vond. Deze eetbuien zorgden ervoor dat ik erg schommelde in mijn gewicht. Chantal maakt je bewust van deze momenten en geeft je alternatieven en tips.

Chantal geeft fijne tips en opdrachten waardoor jenog bewuster naar dingen gaat kijken. Ik heb veel van haar geleerd. Ik voel me zekerder en het vertrouwen in mezelf komt langzaam. Voor mij is Chantal een echte topper!

Ingrid van Deelen

Vanaf het eerste moment voelde ik al een connectie met Chantal. Chantal is een hele lieve zorgzame vrouw die voor je klaarstaat als je hulp nodig hebt. Ze voelt dit heel goed aan.

Chantal kwam op mijn pad toen ik haar echt nodig had. Zij heeft mij door middel van de gesprekken en de vraagstelling over dingen laten nadenken die ik niet bewust was van mezelf. Ik zal een voorbeeld geven.

Ik heb altijd het gevoel gehad verantwoordelijk te zijn voor alles en iedereen, ten koste van mezelf. Ik ben ook heel erg op zoek naar (blijkt uit de gesprekken) het gevoel gezien te willen worden! En ook niet van mezelf te houden waardoor ik het heel erg opzoek bij anderen.

Door de gesprekken en de vraagstelling ga je hier toch over nadenken en dan denk je “ja dit klopt”. Door de gesprekken ben ik erachter gekomen dat dit deels door vroeger is gekomen: stukje opvoeding, stukje gemis.

Chantal helpt mij nog steeds. Door dit een plek te geven en dit om te buigen tot iets goeds. Iets waardoor ik me geliefd voel, van mezelf ga houden. En ik het niet nodig heb om me gelukkig te voelen door me afhankelijk op te stellen van andere mensen.

Mary-Louise van de Graaf

En nu ben ik benieuwd naar jou

Als je tot hier hebt gelezen ken je me inmiddels een stuk beter. En nu ben ik oprecht benieuwd naar jouw verhaal. Wie ben je? Hoe zien jouw dromen eruit? Waar loop je tegenaan?

Door meer te lezen over mij en mijn verhaal heb je misschien het gevoel gekregen dat ik iets voor je kan betekenen. Verlang je naar een gezonde relatie met jezelf? Twijfel dan niet langer. En kom in actie. Jij bent de enige die deze krachtige keuze kan maken.

Samen bewandelen we de weg naar een nieuwe start. Ik ben er voor je. Je hoeft het niet alleen te doen. Laat het me weten door onderstaande formulier in te vullen. Of stuur me gerust een berichtje. Dan neem ik contact met je op.

15 + 4 =

Over Chantal

Contact

chantal@kwetsbaarmooi.nl
Kwetsbaar Mooi
Stilstaan is Vooruitgaan

Socials

Pin It on Pinterest