Een aanpak die je leven radicaal transformeert

De dag dat ik besloot dat ik wilde herstellen van mijn eetstoornis besloot ik er 100% voor te gaan. Ik wilde gaan voor een gezond, sterk lichaam, rust in mijn hoofd en vrijheid. Ik ging meer eten en dat zorgde voor nog meer strijd in mijn hoofd.

 Na zo’n 9 maanden had ik mijn streefgewicht bereikt en werd ik positief ontslagen uit de eetstoorniskliniek. Lichamelijk voelde ik me beter en meer energiek. Alleen bleven de eetstoornis gedachten. Ik ben direct de nazorgbehandeling in gegaan in de hoop dat ook dit zou verdwijnen. Ik merkte dat dit me moeilijk afging. Ik bleef controle houden op mijn eten. Ik dacht dat dat erbij hoorde…

Ik had weer normaal leren eten, had een gezond gewicht en dat deze controle er nog was… dat was mijn manier om om te gaan met de eetstoornis. Daar heb ik jarenlang in geloofd. Totdat ik op een punt kwam dat ik voelde: hier wil ik ook van af. Ik wil niet meer obsessief met eten bezig zijn. Ook op het gebied van voeding wil ik me vrij voelen en mijn keuzes kunnen maken. Zonder dat de eetstoornis voor mij kiest en de controle heeft over mij.

Jaren geleden had ik besloten te willen gaan voor 100% herstel. Wie hield ik nou voor de gek? Ik was niet 100% hersteld. Ik zat nog steeds vast. Ik had een groot verlangen naar acceptatie, erkenning, waardering, liefde en vrijheid. De behoefte om rust in mijn hoofd te ervaren en helemaal oké te zijn met mezelf.  

Toen ben ik op zoek gegaan naar coaching en therapie om dat te bereiken.

En met hun hulp heb ik geleerd waarvoor ik mijn eetstoornis nodig had, wat het me opleverde, dat ik mezelf mág zijn en helemaal oké ben zoals ik ben met alles wat daarbij hoort. De mooie en de minder mooie kanten van mij.

Ik ben gaan voelen: f*ck de eetstoornis!

Toen ik dat ben gaan ervaren, durfde ik me langzaam ook meer uit te spreken en me kwetsbaar op te stellen. Ik hoef me niet langer te verschuilen achter mijn masker.
Ik ben kwetsbaar mooi en mag dat ook hardop zeggen.

Als mens zat ik geregeld in mijn hoofd, piekerde en ging op de automatische piloot door het leven. Ik heb mezelf de f*ck it strategie aangeleerd.

Ik neem je mee hoe deze strategie eruitziet.
Ik heb geleerd dat ik me alleen nog bezighoudt met datgene wat voor mij écht belangrijk is. Ik wilde me niet meer zo druk maken om verwachtingen, onbelangrijke meningen en details die er niet toe doen. Dat hielp me namelijk niet om me fijner te voelen. Het gaat erom dat je selectief bent in waar ik wel en niet om geeft. Daar mag je je focus op hebben.

Kies er dan ook bewust voor om je over bepaalde dingen niet meer druk te maken. Steek er ook geen tijd in! Stop je tijd en energie in alles wat de moeite waard is om aandacht aan te besteden. Alle mindf*cks die je (mentaal) afleiden van hetgeen waarmee je je bezig zou willen houden kies je dus zelf. Kies zelf je strijd.

Waarover wil jij je druk maken en waarover niet?

Ik ben me er inmiddels van bewust dat wanneer ik alles en iedereen om me heen aandacht geef, er voor hen wil zijn en daarmee dus alles belangrijk maak ik mezelf voorbijloop. Dan heb ik een vol hoofd en ga ik als een kop zonder kop door het leven, dan staat mijn agenda propvol, zitten mijn schouders continu vast. Dat durf ik nu te erkennen. Ik weet dat wanneer ik het allemaal even niet meer weet en overzie (ik overdrijf even…) dan komt dat doordat ik bij elk klein dingetje van een mug een olifant maak én ik ben ineens onzeker over wat anderen over me denken. Ik maak me ineens zorgen over dingen die vaak niet eens een probleem zijn én ik krijg vaker woorden met mijn kinderen en man omdat ik mijn energie simpelweg in de verkeerde dingen steek. Bijvoorbeeld een opmerking die mijn man of iemand anders maakt. Ik kan ineens van het padje zijn.

Gelukkig ben ik me hiervan tegenwoordig dus meer bewust. Wanneer ik bij mezelf opmerk dat ik in de vibe zit van “bleh, ik weet het allemaal even niet meer” dan weet ik dat ik alles voor mezelf weer even op een rijtje heb te zetten. En inmiddels weet ik ook dat wanneer ik dat doe dan valt het allemaal wel mee. Dan realiseer ik me dat ik niet zo moet overdrijven. Ik hoef me geen (of niet zoveel) zorgen te maken, ik hoef het niet perfect te doen en ik hoef me niks aan te trekken van een ander. 

Kortom, de f*ck it strategie bij mezelf toepassen: kiezen voor mezelf en minder bezig zijn met de dingen die het niet waard zijn.

De f*ck it strategie helpt je:

👉 tijd en energie over te houden voor de mensen en dingen die jou oprecht vrolijk en gelukkig 

👉 keuzes te maken en je overwegingen en gedachten te beperken tot een paar dingen die echt het reflecteren waard zijn

👉 voor jezelf te kiezen, niet altijd overal je neus te willen laten zien zodat je meer energie over houdt en een blijer mens bent

👉 minder kritisch te zijn

👉 selectief te zijn wie en wat je volgt op social media waardoor je meer tijd over houdt voor alles daarbuiten

👉 alles bij elkaar om op velerlei vlakken lucht te voelen en je een vrijer, rijker mens te voelen

Het is mijn missie om je te begeleiden jezelf opnieuw uit te vinden. Je mag jezelf een nieuw, ander verhaal vertellen.

Ik haal de meeste voldoening uit het zien groeien van mensen zodat ze hun ware identiteit kunnen ontwikkelen en ervaren dat ze alles kunnen bereiken wat ze zouden willen. Mijn hart maakt een sprongetje wanneer ik naast je mag staan om samen jouw pad te verkennen, je eetstoornis te overwinnen en jij je leven kan bereikt waarin ook jij voelt ik ben kwetsbaar mooi.

In hoeverre spreekt deze aanpak je aan?

Pin It on Pinterest