Het logo van Kwetsbaar Mooi is een pioenroos. Deze heb ik natuurlijk niet zomaar gekozen. Dat moest zo zijn want er schuilt een verhaal achter deze prachtige bloem. Dat verhaal deel ik graag met je.

De pioenroos is een bloem die je doet verrassen. Ontdek wat deze bloem zo bijzonder maakt. Lees snel verder…

Van lelijk eendje tot mooie zwaan

Ik heb iets met natuur, en in het bijzonder met bloemen. Ik ken geen andere plant of bloem waarbij zulke indrukwekkende bloemen tevoorschijn kunnen komen als de pioen. In de knop is de pioen stiekem best een lelijk eendje. Klein en gesloten. En zodra deze tot bloei komt, is het net alsof er een ontploffing plaatsvindt. In een korte tijd komen er ongelofelijk veel prachtige blaadjes tevoorschijn. De knop ontvouwt zich volledig. Groot en volledig open. En ineens is het lelijke eendje een prachtig mooie zwaan!

Symboliek

Naast dat de pioenroos oogverblindend is, schuilt er een symboliek achter de bloem die net zo mooi is als de roos zelf. Hij staat voor écht liefde, geluk, gezondheid en voorspoed. Ikzelf ben ook gaan groeien en bloeien. Van heel klein en breekbaar naar stapje voor stapje steeds groter en opener. Toen wist ik hoe belangrijk de erkenning van mijn eigen kwetsbaarheid was. Ik snap nu dat al deze kwetsbare fases nodig zijn om je te kunnen ontwikkelen en ontvouwen. Ik ben gaan ontdekken wie ik ben en waar ik voor sta. En dit gevoel, alle leermomenten en mijn kennis wil ik inzetten voor jou.

Boodschap

Pioenrozen dragen een enorm bijzondere boodschap uit: “Probeer altijd eervol en respectvol te handelen, wees niet bang om je fouten toe te geven en deel je liefde met zoveel mogelijk anderen en bovenal met jezelf.” Hartstikke slim, die pioenen!
En het gezegd “Zeg het met bloemen” bestaat natuurlijk ook niet voor niets! Met bloemen breng je een boodschap over. Zo heb ik vanuit Kwetsbaar Mooi ook en boodschap voor jou. Ik gun het jou dat jij, net als de pioenroos, vanuit de knop ontvouwt naar een Kwetsbaar Mooi mens. Stralend en bloeiend in het leven waarin je een gezonde relatie met voeding, en bovenal met jezelf, hebt.

‘Alles wat je aandacht geeft groeit.’

Dus focus op wat je wilt.

Pin It on Pinterest