BESTEL MIJN BOEK

IK BEN KWETSBAAR MOOI

Mijn verhaal is puur en echt. Ik kreeg anorexia nervosa toen ik twaalf jaar oud was en liet me enkele jaren later opnemen in een eetstoorniskliniek, vastberaden om aan mijn eetstoornis te werken.

Na negen maanden werd ik positief ontslagen uit de kliniek, maar de onderliggende problemen waren niet aangepakt. Waarom was die controle op (niet) eten zo belangrijk? Waarom voelde ik me altijd minderwaardig ten opzichte van anderen? En waren mijn vroegere gezinssituatie en de pesterijen op school een oorzaak van mijn eetproblemen en eetstoornis? Deze vragen en meer kwamen jaren later naar boven, toen ik een eigen gezin had en vooral heel hard mijn best deed om alles voor iedereen zo goed mogelijk te doen. Behalve voor mezelf.

Volop beschikbaar  |  Verzending in 1 – 2 werkdagen

Kan jij jezelf in de spiegel aankijken en zeggen: ik ben kwetsbaar mooi?

Mijn verhaal is puur en echt. Ik kreeg anorexia nervosa toen ik twaalf jaar oud was en liet me enkele jaren later opnemen in een eetstoorniskliniek, vastberaden om aan mijn eetstoornis te werken.

Na negen maanden werd ik positief ontslagen uit de kliniek, maar de onderliggende problemen waren niet aangepakt. Waarom was die controle op (niet) eten zo belangrijk? Waarom voelde ik me altijd minderwaardig ten opzichte van anderen? En waren mijn vroegere gezinssituatie en de pesterijen op school een oorzaak van mijn eetproblemen en eetstoornis? Deze vragen en meer kwamen jaren later naar boven, toen ik een eigen gezin had en vooral heel hard mijn best deed om alles voor iedereen zo goed mogelijk te doen. Behalve voor mezelf.

Ik kreeg een burn-out en ontdekte dat onder mijn eetproblemen en eetstoornis een negatief zelfbeeld lag, ontstaan in mijn jeugd. Ik realiseerde me dat ik mijn hele leven had laten bepalen door anderen en besloot het roer om te gooien.

Met dit boek wil ik een taboe doorbreken rond mentale gezondheid en psychische problematiek. Ik geloof dat het belangrijk is om mijn verhaal en al mijn gedachten en gevoelens hierbij met je te delen.

Een verhaal die de wereld laat zien zoals die is.
Juist zodat je niet hoeft te denken dat je gedachten raar zijn, of dat je ouders zomaar wat doen/hebben gedaan, of wanneer je een eetstoornis hebt dat je kan denken dat je er nooit meer vanaf kan komen, of…. vul maar in.
Om ruimte te geven aan wat er is en mag zijn.

Ook is het boek bedoeld voor jou wanneer je geneigd bent (de impact van grote of traumatische) gebeurtenissen aan de kant te zetten. Omdat het altijd erger kan bij een ander of omdat je je zwak voelt wanneer je je kwetsbaar opstelt.

Ik wil je inspireren juist je kwetsbaarheid in te zetten. Want je kwetsbaarheid helpt om je herstel te bevorderen en dichter bij jezelf te komen. Ik wil je motiveren om te durven denken dat je (al) mooi bent (zoals je bent), en jezelf te accepteren zoals je bent.

Ik heb zelf ervaren en ben ervan overtuigd dat jezelf kwetsbaar opstellen en kijken naar jouw mooie kanten het beste is wat je kan doen.
Door eerlijk te durven zijn, naar jezelf en een ander, kom je dichter bij jezelf en zorg je voor verbinding met anderen.
Het helpt je om de situatie onder ogen te zien, erover te praten, je emoties te uiten en te realiseren dat waar je doorheen gaat geen afbreuk doet aan wie jij bent.

Hoe ik bovenstaande heb beleefd en hoe ik tot deze inzichten ben gekomen vertel ik in mijn boek ‘Ik ben kwetsbaar mooi’.

Ik help je los te breken van wie je denkt te moeten zijn zodat je weer gelooft in jezelf.

Het is een inspiratiebron om (weer) in jezelf te geloven en te durven zijn wie je bent.

Recensies

Dit pure, oprechte verhaal vormt een inspiratie voor eenieder die het verlangen voelt om op een milde manier naar zichzelf te kijken. En los te breken van wie ze denken te moeten zijn.

Susanna Klaver

Ik heb je boek gelezen. Mijn waardering voor de manier waarop je omschrijft hoe de eetstoornis heeft postgevat door pesterijen en bovenal te weinig of geen support vanuit je ouders. Het raakte mij te lezen dat niets goed genoeg was voor met name je vader, en de diepe negatieve gevoelens die dit gedrag op jou heeft nagelaten. De kracht die je vervolgens hebt en het gevecht wat je geleverd hebt om de eetstoornis te overwinnen.

Je man, je kinderen met alle problematieken en je staande houdende geeft aan hoe sterk je bent geworden! Een mooie autobiografie die voor eenieder met een eetstoornis begrip en erkenning kan brengen en verplichte kost voor ouders zou moeten zijn.

Marcel Verdellen

Ik ben heel dankbaar dat ik jouw boek heb gevonden. Ik vond zoveel herkenning. Zoveel begrip. Het gevoel dat je niet alleen de strijd hoeft aan te gaan.
Ik ben blij dat er een boek is welke ook meerdere facetten aanprikt en duidelijk laat zien dat je echt aan de slag moet met de onderliggende problematiek omdat het anders altijd terug komt.

Ik hoop dat veel meer mensen dit boek vinden en lezen omdat ik ervan overtuigd ben dat dit zo helpend gaat zijn voor zoveel mensen❤️
Dankjewel dat je dit boek hebt geschreven!

Metje Verbaan

Toen ik in de boekhandel de flaptekst van het boek van Chantal las, was mijn nieuwsgierigheid meteen gewekt. Dat komt natuurlijk doordat ik zelf al jarenlang een moeilijke relatie met eten heb en erg benieuwd was naar hoe deze jonge vrouw haar eetstoornis de baas is geworden. Ook het feit dat ze erin geslaagd is ouder denkpatronen te doorbreken en opnieuw voeling met haar lichaam heeft gekregen, sprak tot mijn verbeelding.

Mijn verwachtingen waren dus hooggespannen toen ik het boek begon te lezen. En ik moet eerlijk bekennen dat ik zeker niet op mijn leeshonger ben blijven zitten. Het verhaal van Chantal leest als een trein en het boek is zo opgebouwd dat je als lezer voortdurend geprikkeld wordt om verder te lezen.  Zo kom je niet alleen te weten hoe de eetstoornis geleidelijk aan haar leven is ingeslopen, maar ook hoe ze zichzelf weer op de rails kreeg na de eetstoornis en een burn-out.

Eén ding is zeker: ze heeft niets in de schoot geworpen gekregen en ook na haar herstel heeft ze nog keihard moeten vechten om haar dromen waar te maken. Het feit dat ze daarin geslaagd is, geef mij als lezer hoop: je kunt wel degelijk herstellen van een eetstoornis! Méér nog: soms kom je er sterker dan ooit uit. Daar is de auteur van dit boek het levende bewijs van!

 

Karolien Selhorst, eindredacteur tijdschrift Lichtpunt (ANBN.be)

Allereerst wil ik je zeggen dat ik het onwijs knap vind hoe je dit hebt opgeschreven. Zo’n persoonlijk verhaal goed verwoorden is op meerdere vlakken een enorme uitdaging en ik vind dat je het echt heel erg mooi hebt gedaan. Het leest heel erg fijn en ik werd als lezer echt meegetrokken in je verhaal. Ik heb het denk ik in drie of vier avonden uitgelezen. Je kwetsbaarheid en eerlijkheid over je gedachtes en gevoelens bij de dingen die jij alleen en met je gezin hebt meegemaakt hebben me op bepaalde momenten echt geraakt (tot een klein traantje aan toe). Je hebt zoiets moois gemaakt, recht uit je hart!

Mélanie van Barreveld

Ik wil je graag laten weten dat ik je boek op een dag, in één zucht heb uitgelezen.

Wat bijzonder om van zo dichtbij mee te mogen lezen over kwetsbare periodes in je leven en ik las vooral je enorme veerkracht en drive! Veel dank voor je openheid en je verhaal.

Clarine Corstens

Blijkbaar kan Chantal niet alleen mensen coachen en begeleiden op weg naar een liefdevolle relatie met zichzelf. Ze kan ook schrijven, en hoe! Wat een verhaal.

Soms las ik het vol walging en ongeloof, dan weer met tranen in mijn ogen. Chantal geeft echt een pijnlijke en eerlijke inkijk in haar leven als perfectionist, eetstoornispatiënt, mens en spaart zichzelf daarbij niet. En natuurlijk zit er ook humor in het verhaal en heb ik mooie inzichten opgedaan.

Ik heb de uitgemergelde Chantal nooit gekend, maar wat een plezier was het om met de kwetsbaar mooie Chantal die ik nu ken samen te werken!

Anoniem

IN DE MEDIA

De Barneveldse Krant besteedde aandacht aan ‘Ik ben kwetsbaar mooi’:

IN DE MEDIA

Op Wendyonline.nl: Chantal kreeg door zware jeugd anorexia: ‘Later zei mijn vader: ‘wat me nu is overkomen, is een straf voor hoe ik met jou ben omgegaan’.

IN DE MEDIA

Op Radio Eemland1 werd ik geïnterviewd over mijn boek
‘Ik ben kwetsbaar mooi’.

IN DE MEDIA

Door Karolien Selhorst, hoofdredacteur van Lichtpunt, het tijdschrift van de vereniging voor eetstoornissen ANBN, werd ik geïnterviewd over mijn boek en het thema ‘gevoeligheid’.

IN DE MEDIA

In het tijdschrift MijnGeheim is een mooi diepgaand artikel geschreven over mijn jarenlange gevecht tegen anorexia, naar aanleiding van een interview over mijn boek ‘Ik ben kwetsbaar mooi’ waarin ik onder andere vertel over de lange weg die ik heb afgelegd om uiteindelijk bij mezelf uit te komen.

IN DE MEDIA

In de rubriek Persoonlijk van het tijdschrift Margriet staat een bijzonder mooi interview geschreven van mijn moeder en mij over hoe het voor mijn moeder was om een dochter in huis te hebben gehad met een eetstoornis.

IN DE MEDIA

Hét blad voor mensen met een eetstoornis en hun omgeving, WEET, vroeg mij mijn herstelverhaal met je te delen zodat ik je daarmee hoop en steun kan geven. Dat heb ik met liefde gedaan. Hier lees je het artikel.

Over Chantal

Contact

chantal@kwetsbaarmooi.nl
Kwetsbaar Mooi
Stilstaan is Vooruitgaan

Socials

Pin It on Pinterest